Warning: "continue 2" targeting switch is equivalent to "break 2". Did you mean to use "continue 3"? in /var/www/maxifenix.com/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/maxifenix.com/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2862
Lär känna din Maxi Fenix, Uppbyggnad och konstruktion – Maxi Fenix
Lär känna din Maxi Fenix, Uppbyggnad och konstruktion

I varje båt finns ingraverat båtens nummer och dessutom sitter sjöfartsverkets blå skylt monterad i sittbrunnen. Numret finns ingraverat på styrbordssidan längst bak i aktern under relingslisten. Tillverkningen sker i enlighet med Svenska Sjöfartsverkets normer som fanns under 80-90 talet.

Skrov, däck och basinredning.
Maxi Fenix tillverkades i glasfiberarmerad polyester (AP) enligt sprutmetoden och med kompletterande handlaminering. Tillverkningen sker så, att man i en form först sprutar ett gelcoatskikt. Det är en pigmenterad, isoftalsyrebaserad plast med ytterst liten vattengenomträngningsförmåga. Mot detta ytskikt läggs polyester och glasfiber. Till sist läggs en rowingväv. Trä och varmförzinkade stålkonstruktioner användes också för att förstärkningslaminera skriv och däck för att skapa ytterligare stabilitet. Fenix har ett u-format skriv som blir bredare i mitten av båten vilket gör att den blir rymmligare och får stor bärighet och får plats med mer interiör än tidigare båtar som var mer fokuserade på att vara långsmala. Rowingväven på insidan ger bra styrka och flexibilitet under dom olika väderförhållanden en segelbåt utsätts för. Tack vare att båtens skrov för övrigt är tillverkat i glasfiber så är den med relativ liten kunskap enkel att reparera och modifiera.

Interiör.
Båtens interör med sin basinredning och skiljeväggar är laminerat i skrovet, detta är för att Pelle Pettersson designade det som en del för att skapa ytterligare förstyvning i båten. Båten kom annars med två design. Dinette som var inspirerat av Amerikanska Diners och var huvuddesignen, därför som andra versionen kallades för Fenix II.

Add Comment